Kunstwerk Zeedijk - Huisduinen

Kunstenaar: Christiaan Paul Damsté
Plek: Zeedijk – Huisduinen
Jaar: 1990

 

Dit vierdelig kunstwerk kun je vinden op de zeedijk van Huisduinen. Het werk is gemaakt door Christiaan Paul Damsté.

Het werk bestaat uit vier delen die allen een eigen hoogte hebben. Het hoogste onderdeel bestaat uit 4 pilaren welke als kompas kan worden gezien. Onderop elk van deze pilaren staat aangegeven naar welke windrichting deze wijst. Boven op de pilaren staat een plateau met hierop een hoog huisje van Graniet.

Het tweede onderdeel bestaat uit een steen die aan een ketting ligt. Ook hierop staat een granieten huisje. Alleen is deze iets kleiner als die op het grootste object.

Onderdeel drie bestaat ook uit een steen. Ditmaal geen huisje op een plateau. Maar een granieten stuk dat verzonken in de steen.

Het laatste deel van de vier delen bestaat uit een plakkaat van graniet dat in de dijk verzonken ligt.

 

Over de maker Paul Damsté

Paul is geboren in 1944. Hij heeft 3 kunstacademies doorlopen en heeft daarna op onder andere de academies van Den Haag, Arnhem en Amersfoort les gegeven.

Het werk van Paul Damsté is in de collectie van diverse musea opgenomen. Je kunt het vinden in bijvoorbeeld het Stedelijk Museum voor Hedendaagse Kunst in Gent en het Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Daarbij dus ook op de dijk in Den Helder.

Weet jij meer over dit kunstwerk?

Heb je opmerkingen of aanvullingen op de tekst bij dit kunstwerk. Laat het dan weten. Uiteraard krijg je dan een vermelding, als je dat wilt.

Laat hier je tip of aanvulling achter:

Huisduinen??(Zeedijk)