Knowing by Heart - Rudi van de Wint banner

Kunstenaar: Ruud van de Wint
Locatie: KIM (Koninklijk Instituut voor de Marine)
Jaar: 2004

In tegenstelling tot veel kunstwerken van Ruud van de Wint in onze stad, is ‘Wave’ niet gemaakt van cortenstaal maar van Aluminium.

Wave

 ‘De sculptuur WAVE heeft een associatie met de oneindige golfbeweging van de zee. Het golvende patroon van de vouwen geeft de sculptuur een organische vorm. Het koele karakter van het aluminium doet denken aan water.
Wave is een geschenk van de gemeente Den Helder aan het Koninklijk Instituut voor de Marine ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan.
De sculptuur is aangeboden op 30 september 2004.‘ staat er op het bordje bij het kunstwerk te lezen.

Ronde gaten in het kunstwerk Wave

Een van de bezoekers bij de plaatsing van het werk was opgevallen dat er ronde gaten in het werk te vinden waren. Toen hij aan de kunstenaar vroeg of deze nog werden weggewerkt gaf de kunstenaar aan dat dit niet zou gebeuren. Tevens gaf hij aan dat de gaten vooral handig zijn voor het transport. De ronde gaten zijn nog steeds in het kunstwerk te vinden.

Dit is trouwens niet het enige werk van de kunstenaar waar dit soort ronde gaten in te vinden zijn. Ook het werk van Ruud van de Wint dat in de tuin van het Kroller Moller museum staat is voorzien van deze ’transport’-gaten.

Weet jij meer over dit kunstwerk?

Heb je opmerkingen of aanvullingen op de tekst bij dit kunstwerk. Laat het dan weten. Uiteraard krijg je dan een vermelding, als je dat wilt.

Laat hier je tip of aanvulling achter:

Den Helder Binnen de LinieWave